Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…
Wina bezalkoholowe zazwyczaj nie przypominają win. Ten Riesling jest wyjątkiem. Proces dealkoholizacji przebiega w próżni, dzięki czemu alkohol odparowuje w niskiej temperaturze zachowując aromatyczność i…
W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…
Wino powstaje poprzez wstępną kriomacerację na skórkach. Fermentowanie w tanku, nie dojrzewa w beczkach. Szczep Arneis, który zwykle daje bardzo proste wino do smacznego wypicia…
Lekkie, czerwone wino o aromatach wiśni, porzeczek i żurawiny. Dobrze zbalansowane o średniej kwasowości i lekkie, gładkiej taninie. Producent informuje nas o minimalnej ingerencji w…
Wino o świeżym aromacie cytrusów i jasnych owoców z mineralnym akcentem. Rześkie, przyjemnie kwasowe, z dobrą koncentracją i długim aromatycznym finiszem. Obecny właściciel, GillesCrochet, to…
Wino o intensywnej purpowo-czerwnej barwie oraz przjemnym owocowym nosie (wiśnie, śliwki). W ustach wyczuwalnie dobra struktura i dojrzały smak. Posmak łagodny, długo pozostający w ustach.…
Les Candives to mieszanka najlepszych winorośli znajdujących w pobliżu miasta Chavanay, winifikowane w otwartych kadziach, dojrzewało przez osiem miesięcy w beczkach typu barriques. Emanuje aromatami…
Fleury to niewielka, rodzinna posiadłość o długiej winiarskiej tradycji. Winnice uprawiane są od lat 90-tych XVIII wieku, a pierwsze wina musujące produkowane metodą szampańską wytworzono…