Produkowane według tradycyjnej metody wtórnej fermentacji podczas której dodawane są do zwykłej Valpolicelli wytłoczyny po Recioto co pozwala na koncentracje aromatów i wysłodzenie garbników. Wino…
Wino o ciemno-rubinowej barwie i złożonym aromacie z nutami likieru i suszonych owoców. W ustach pełne, łagodne, harmonijne, aromatyczne, z długim finiszem. Dobre do picia bez…
Lekkie, czerwone wino o aromatach wiśni, porzeczek i żurawiny. Dobrze zbalansowane o średniej kwasowości i lekkie, gładkiej taninie. Producent informuje nas o minimalnej ingerencji w…
Białe wytrawne wino o świeżym, żywym charakterze. W aromacie przeważają nuty białych owoców (agrest, grapefruit, mango) z ziołowym podbiciem, w ustach wyrazista lecz wyważona kwasowość,…
Czerwone wino z dodatkiem białego. Soczyste, owocowe, mało taniczne, Przetrzymywane w przeźroczystym szkle, co sugeruje iż wino jest do picia za młodu, schłodzone, w ciepłe…
Klasyczne Chianti dojrzewające bez kontaktu z beczką: świeże, żywe, o owocowych aromatach i lekkiej budowie; w ustach owocowe, delikatnie taniczne, z rześką kwasowością i lekko…
Bico da Ran to wino wytwarzane z Albariño, Bico ma jasny słomkowy kolor z zielonkawymi refleksami. W nosie przypomina cytrusy z nutami kopru włoskiego i…
Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…