‚Dragon’ to mieszanka 46% Chardonnay, 25% Sauvignon Blanc, 24% Nascetta i 5% Riesling. Wino jest bardzo świeże, cytrusowe z lekkimi nutami owoców egzotycznych. Bardzo dobrze…
Prosecco Extra Dry a więc wino z delikatnie zaznaczoną słodyczą o drobnych, trwałych bąbelkach. Aromat delikatny, z nutami kwiatów i jasnych owoców. W ustach pełne,…
Półwytrawne wino o drobnych, trwałych bąbelkach. Aromat delikatny, z nutami kwiatów i jasnych owoców. W ustach pełne, zrównoważone, wyraźnie owocowe, o kremowej fakturze. Wino po…
Doskonale zbalansowane, apetyczne prosecco z aromatami cytrusów, akacji i róży. W ustach pełne energii z dobrą równowagą między wyraźnym owocem a żywą kwasowością. Idealne jako…
Niefiltrowane, musujące wino ze szczepu glera. Wino fermentuje w butelce, a następnie dojrzewa 8 miesięcy na osadzie. Nie jest klarowane ani siarkowane. Fermentacja trwa do…
Zazwyczaj białe wina z południowych Włoch to wina ciężkie, o dojrzałych owocach i niskiej kwasowości. Tutaj mamy ciekawą, świeżą interpretację południowych Włoch. Wino ma aromaty…
Wino o ciemnej rubinowej barwie z fioletowymi refleksami. W bukiecie dominują nuty dojrzałych ciemnych owoców. W ustach dobrze zbudowane, z delikatnymi taninami i pełnym, owocowym…
Monica Larner, Wine Advocate, 93 points: “A blend of Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot, the 2017 Le Cupole is a gorgeous wine with…
Gonzalo Gonzalo urodził się w Logroño w Hiszpanii i dorastał wśród winnic uprawianych przez jego rodziców w Fuenmayor. Studiował enologię w Rioja, poświęcił się podróżowaniu…
Wino wytworzone z wyselekcjonowanych gron pochodzących z różnych winnic w apelacji Barolo. Wytworzone tradycyjną techniką, z długa maceracją. Dojrzewało 36 miesięcy w dużych dębowych beczkach.…
G.D. Vajra Barbera d’Alba comes from the wonderful range of Vajra estate vineyards, belonging to three different geological ages: Tortonian, Serravallian and Messinian. It’s fermented…