Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…
Wino powstaje poprzez wstępną kriomacerację na skórkach. Fermentowanie w tanku, nie dojrzewa w beczkach. Szczep Arneis, który zwykle daje bardzo proste wino do smacznego wypicia…
Wino o intensywnej purpowo-czerwnej barwie oraz przjemnym owocowym nosie (wiśnie, śliwki). W ustach wyczuwalnie dobra struktura i dojrzały smak. Posmak łagodny, długo pozostający w ustach.…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
Wino o intensywnym rubinowym kolorze i złożonym bukiecie z aromatami czerwonych owoców, dżemu wiśniowego i białego pieprzu. W ustach strukturalne, złożone, z delikatnymi taninami i…
Wino o rubinowo – granatowej barwie i skupionym aromacie czerwonych owoców (wiśni). Wino wykonane ze 100% Sangiovese Grosso (jak Brunello) uprawianych tylko pod słynnym wzgórzem…
Białe wytrawne wino z odmiany Gruner Veltliner, pochodzące z pojedynczej winnicy, jednej z najlepszych w regionie. Winnica Hohenberg położona jest na głębokim lessie, na wysokości…