Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…
Calderara Sottana to nazwa bardzo szczególnego „cru” lub „contrady”, jak mówią tutaj na Etnie, z charakterystycznymi kamienistymi glebami (czarny pumeks wulkaniczny) i niektórymi z najwyższych…
Winifikacja: Uprawiamy mikro winifikacje, izolujemy każdy profil gleby i traktujemy indywidualnie. Owoc zbierany w optymalnej dojrzałości indywidulanie z każdej części gleby dla wykazania głębszych cech.…
„Carat” to cuvee złożone z trzech odmian typowych dla regionu. Wino charakteryzuje się słomkową barwą i delikatnym aromatem jasnych owoców z nutą migdałową. W smaku…
Grigio in Grigio to najwyższa ekspresja szczepu pinot grigio. Bressan w swoim rzemieślniczym podejściu do produkcji wina, wydobył tu najlepsze cechy tej odmiany, wręcz wyeksponował…
Wino pochodzące z gron cabernet sauvignon, pinot nero i schioppettino zebranych w winnicy o wapiennym podłożu z dużą zawartością żelaza, które sprzyja powolnemu dojrzewaniu i…