Bianco Riserva VRH to świetne wino z Collio, macerowane na skórkach przez 2 miesiące i leżakowane przez 36 miesięcy w dużych dębowych beczkach. Ma wspaniałe…
Wino powstaje poprzez fermentację na rdzennych drożdżach wraz z maceracją skórek przez 2 miesiące. Przechodzi fermentację malolaktyczną w dużych fermentatorach z dębu slawońskiego. Dojrzewa przez…
Obecny właściciel, Gilles Crochet, to winiarz w kolejnym pokoleniu, kontynuujący tradycje między innymi Luciena Picard, który był jednym z pierwszych producentów butelkujących wina w apelacji…
Biodynamiczny szampan z winogron dojrzewających na kimerydzkim wapieniu typowym dla Côte des Bar. 100% Pinot Noir, zero dosage i fermentacja win bazowych w beczkach dała…
Nieszablonowe wino z doliny Napa, które Steve Matthiasson określa jako… duchowe połączenie z włoskim Friuli i bordoskim Graves. Właściwie ich inspiracją są też Loara, Burgundia,…
Wino od Martino Manettiego, pod nazwą Montevertine to nic innego jak Chianti Reserva. Dojrzewa przez 24 miesiące w dużych beczkach z dębu slawońskiego. Charakteryzuje się…
Wino powstaje w limitowanej ilości poprzez fermentację całych kiści krzewów ponad 70-letniej garnachy. Maceracja trwa około cztery tygodnie, a późniejsze dojrzewanie w 600-litrowych beczkach z…
Wino z owoców garnatxa peluda i carinyeny pochodzących z 80-110-letnich krzewów rosnących w łupkowej winnicy ponad 700 m n.p.m. Gęsty, hedonistyczne, słodki od alkoholu, beczki…
Wino z owoców garnatxa peluda i carinyeny pochodzących z 80-110-letnich krzewów rosnących w łupkowej winnicy ponad 700 m n.p.m. Gęsty, hedonistyczne, słodki od alkoholu, beczki…
’Dojrzewająca pół roku w amforze i kolejne trzy miesiące w dębowej baryłce biała carinyena o pięknym, drożdżowo-skalnym zapachu. Wino otwarte, ekspresyjne, bogate i długie. Na…