Wino powstaje poprzez spontaniczną fermentację w baryłce, bez kontroli temperatury, czterech odmian winogron: marsanne, rousanne, chenin blanc i parellada montonegra. Dojrzewa przez 8 miesięcy w…
Wino powstaje w limitowanej ilości poprzez fermentację całych kiści krzewów ponad 70-letniej garnachy. Maceracja trwa około cztery tygodnie, a późniejsze dojrzewanie w 600-litrowych beczkach z…
Kolor jasny, złoto – żółty. Intensywny aromat pomarańczy, płatków róż, liczi, imbiru i kolendry. Soczysty i pikantny, jednocześnie odświeżający i mineralny. Wino fermentuje i dojrzewa…
Kupaż Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay i Viognier. Wino znajduje się wśród 2% topowych win świata (wg. Vivino, rocznik 2017). Białe wino klasy dobrego białego…
Katinka tradycyjnie jest winem pokazującym te szczepy i winnice, które w danym roczniku pokazały się od najlepszej strony. Z rocznikiem 2012 dostajemy zatem wino oparte…
Wino z gron touriga nacional rosnących w regionie Dâo, tworzone tylko w latach, kiedy owoce osiągną najwyższą jakość. Dojrzewało 22 miesiące w beczkach z francuskiego…
Winemaking: The 2013 Casa Quinta da Pellada was aged in eight-year-old French barrels for about 28 months. This wine is another of the winery’s lessons…