Wino o głębokiej, ciemnorubinowej barwie i zdecydowanym aromacie wiśni i leśnych owoców. W ustach średniej budowy, aromatyczne, o jedwabistej fakturze. Pasuje do potraw z czerwonego…
Produkowane według tradycyjnej metody wtórnej fermentacji podczas której dodawane są do zwykłej Valpolicelli wytłoczyny po Recioto co pozwala na koncentracje aromatów i wysłodzenie garbników. Wino…
Wino charakteryzuje się głębokim rubinowym kolorem. W bukiecie przeważają aromaty świeżych i suszonych owoców oraz tytoniu. W ustach pełne, aromatyczne, z bogatym aspektem owocowym, dojrzałymi…
Nowoczesne w stylu Barbaresco pochodzące z wyselekcjonowanych gron zebranych ze starych krzewów górnych partii winnicy Ovello. Fermentowane spontanicznie i niefiltrowane. Dojrzewające początkowo w baryłkach, a następnie dużych…
Burlotto to mała posiadłość mieszcząca się w wiosce Verduno w Piemoncie. Prowadzi ja Fabio Alessandria, prawnuczek Giovaniego Batisty (G.B). Burlotto, który założył tą winnice w…
Burlotto to mała posiadłość mieszcząca się w wiosce Verduno w Piemoncie. Prowadzi ja Fabio Alessandria, prawnuczek Giovaniego Batisty (G.B). Burlotto, który założył tą winnice w…
Kultowe Barolo macerowane 60 dni w otwartych dębowych kadziach i dojrzewające 30 miesięcy w dużych beczkach ze slawońskiego dębu. Aromat czerwonych dojrzałych owoców i czarnych…
Burlotto to mała posiadłość mieszcząca się w wiosce Verduno w Piemoncie. Prowadzi ja Fabio Alessandria, prawnuczek Giovaniego Batisty (G.B). Burlotto, który założył tą winnice w…
Burlotto to mała posiadłość mieszcząca się w wiosce Verduno w Piemoncie. Prowadzi ja Fabio Alessandria, prawnuczek Giovaniego Batisty (G.B). Burlotto, który założył tą winnice w…
Połączenie szczepów międzynarodowych – cabernet sauvignon i merlot – z dodatkiem cenionego, typowego dla wschodniej Sycylii, frappato. Złożony aromat dojrzałych wiśni, jeżyn i czarnych oliwek.…