Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…
Wino z owoców garnatxa peluda i carinyeny pochodzących z 80-110-letnich krzewów rosnących w łupkowej winnicy ponad 700 m n.p.m. Gęsty, hedonistyczne, słodki od alkoholu, beczki…
Bardzo dobry przykład topowych Australijskich Syrah. Ciemne, dojrzałe wiśnie, vanilia i tytoń to jego główne cechy aromatyczne. Pomimo wieku wino nadal bardzo strukturalne.
Nieszablonowe wino z doliny Napa, które Steve Matthiasson określa jako… duchowe połączenie z włoskim Friuli i bordoskim Graves. Właściwie ich inspiracją są też Loara, Burgundia,…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…
Wino powstaje poprzez wstępną kriomacerację na skórkach. Fermentowanie w tanku, nie dojrzewa w beczkach. Szczep Arneis, który zwykle daje bardzo proste wino do smacznego wypicia…
Niezwykły sauvignon pochodzący ze starych krzewów porastających winnicę o gliniastym podłożu. Grona macerowały na skórkach w slawońskim dębie. Fermentowane i starzone 11 miesięcy we francuskich beczkach, niefiltrowane.…
Les Candives to mieszanka najlepszych winorośli znajdujących w pobliżu miasta Chavanay, winifikowane w otwartych kadziach, dojrzewało przez osiem miesięcy w beczkach typu barriques. Emanuje aromatami…