Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…
Bardzo dobry przykład topowych Australijskich Syrah. Ciemne, dojrzałe wiśnie, vanilia i tytoń to jego główne cechy aromatyczne. Pomimo wieku wino nadal bardzo strukturalne.
Oszałamiające Albariño od Alberto Nanclaresa. Grona z pojedynczej winnicy w Adina w Sanxenxo, dorastały na podłożu granitowym, różniącym się rodzajem skały od innych parceli w…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…
Calderara Sottana to nazwa bardzo szczególnego „cru” lub „contrady”, jak mówią tutaj na Etnie, z charakterystycznymi kamienistymi glebami (czarny pumeks wulkaniczny) i niektórymi z najwyższych…
Wino powstaje poprzez wstępną kriomacerację na skórkach. Fermentowanie w tanku, nie dojrzewa w beczkach. Szczep Arneis, który zwykle daje bardzo proste wino do smacznego wypicia…
Niezwykły sauvignon pochodzący ze starych krzewów porastających winnicę o gliniastym podłożu. Grona macerowały na skórkach w slawońskim dębie. Fermentowane i starzone 11 miesięcy we francuskich beczkach, niefiltrowane.…