Wino to powstaje z bardzo selektywnie zbieranych gron (zbiór około 2 tonu z hektara). Kolor jasny żółty z zielonymi refleksami. W aromacie białe jagody i…
Po ręcznym zbiorze grona poddane są delikatnemu wyciskaniu. Sok fermentuje w zbiornikach ze stali nierdzewnej w których później dojrzewa 8 miesięcy. Wino na słomkowo-żółty kolor…
Kupaż 60% Sangiovese i 40% Montepulciano. Grona zbierane ręcznie i poddane selekcji. Wino fermentowało w zbiorniku ze stali nierdzewnej ze skórkami przez 15 dni, a…
Wino fermentowało w zbiornikach ze stali nierdzewnej a następnie dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach (dąb francuski). Atrakcyjne i eleganckie wino o intensywnym aromacie dojrzałych…
Quinta de Pellada należał do rodziny Castro od XVI wieku, jednak dopiero w 1980 roku Alvaro Castro, inżynier budownictwa, wrócił do rodzinnych korzeni. Teraz Alvaro…
Wino o atrakcyjnym bukiecie tropikalnych owoców, zrównoważonej kwasowości, z mineralnym akcentem. Eleganckie, harmonijne, z dobrą strukturą i długim finiszem.
W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…