’Słone, prawdziwie mineralne wino, mało jednak owocowe, swoimi nutami pieprznymi i korzennymi nawiązujące do stylu naturalnego, co o tyle dziwne, że Meroni ze swymi winami…
Klasyk Veneto, czyli recioto robione metodą podsuszania gron (apassimento) w bardzo eleganckim wydaniu, z nietypową dla tej kategorii, delikatną słodyczą. Dojrzewało dwa lata w beczce…
Wino o pięknej, przejrzystej, rubinowej barwie i złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych i ciemnych owoców z nutą przyprawowo – korzenną. Łagodne i zrównoważone, z owocowymi…
Santufili to wino produkowane przez winiarnię Mocavero w Arnesano w prowincji Lecce. Gleby tu są typu gliniasto-wapiennego, a winnice uprawiane zgodnie z tradycyjną. Winogrona zbierane…
Zazwyczaj białe wina z południowych Włoch to wina ciężkie, o dojrzałych owocach i niskiej kwasowości. Tutaj mamy ciekawą, świeżą interpretację południowych Włoch. Wino ma aromaty…
Wino o ciemnym, rubinowym kolorze wpadającym w granat. Bukiet wyrazisty, z dominantą dojrzałych leśnych owoców oraz nutami mineralnymi i balsamicznymi. W ustach owocowe, pełne, ze…