100% Carignano jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej zrozumiała…
100 % Alicante jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia Costa Toscana 2017 Wino czerwone wytrawne Region: Toskania Producent: Ampeleia Szczep: cabernet franc Zawartość alkoholu: 12,5% Nota degustacyjna: To flagowe wino w portfolio Ampelei.…
Wino powstaje poprzez spontaniczną fermentację w baryłce, bez kontroli temperatury, czterech odmian winogron: marsanne, rousanne, chenin blanc i parellada montonegra. Dojrzewa przez 8 miesięcy w…
Wino powstaje poprzez wstępną kriomacerację na skórkach. Fermentowanie w tanku, nie dojrzewa w beczkach. Szczep Arneis, który zwykle daje bardzo proste wino do smacznego wypicia…
Lekkie, czerwone wino o aromatach wiśni, porzeczek i żurawiny. Dobrze zbalansowane o średniej kwasowości i lekkie, gładkiej taninie. Producent informuje nas o minimalnej ingerencji w…
Czerwone wino z dodatkiem białego. Soczyste, owocowe, mało taniczne, Przetrzymywane w przeźroczystym szkle, co sugeruje iż wino jest do picia za młodu, schłodzone, w ciepłe…
Zazwyczaj białe wina z południowych Włoch to wina ciężkie, o dojrzałych owocach i niskiej kwasowości. Tutaj mamy ciekawą, świeżą interpretację południowych Włoch. Wino ma aromaty…