Rosato Nerello Mascalese nie zostało poddane maceracji, a tylko delikatnemu i powolnemu prasowaniu, aby uniknąć zbyt dużego zabarwienia. Świeże i solankowe nuty arbuza oraz różowego…
SANCERRE ‘Les Calcaires’ Producent: Lucien CROCHET Kraj: Francja Szczep: Sauvignon Blanc Region: Dolina Loary Nota degustacyjna: Wino fermentowało w kontrolowanej temperaturze w stali. W nosie…
LAMBRUSCO TASSO SECCO Producent: Fattoria MORETTO Kraj: Włochy Szczepy: Lambrusco Region: Emilia Romania Nota degustacyjna: Wino o rubinowej barwie. Nos przyjemny, bardzo intensywnie owocowy z aromatami jeżyn, jagód i…
Winnica w dolinie Csillagvölgy. Frank uchodzi za najlepiej udający się szczep w Villány. Nie bez powodu. Trudno tu mówić o odcieniach czerwieni; w zasadzie to…
Bardzo dobry przykład topowych Australijskich Syrah. Ciemne, dojrzałe wiśnie, vanilia i tytoń to jego główne cechy aromatyczne. Pomimo wieku wino nadal bardzo strukturalne.
Szczep Sylvaner to pochodząca ze środkowej części europy krzyżówka spokrewniona z Traminerem. Jego paleta aromatyczna niesie ze sobą woń białych i żółtych owoców, jak brzoskwinia…
Oszałamiające Albariño od Alberto Nanclaresa. Grona z pojedynczej winnicy w Adina w Sanxenxo, dorastały na podłożu granitowym, różniącym się rodzajem skały od innych parceli w…
The Fermentacion Lenta by Ximénez-Spinola shines in a light gold in the glass, while seducing with its magnificent bouquet. This is dominated by the aromas…