Kupaż 60% Sangiovese i 40% Montepulciano. Grona zbierane ręcznie i poddane selekcji. Wino fermentowało w zbiorniku ze stali nierdzewnej ze skórkami przez 15 dni, a…
Wino fermentowało w zbiornikach ze stali nierdzewnej a następnie dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach (dąb francuski). Atrakcyjne i eleganckie wino o intensywnym aromacie dojrzałych…
Kepos to greckie słowo oznaczające ogród. Powstaje ono z trzech odmian: Alicante Nero (Grenache), Mourveder, Carignano. Z winnic położonych najbliżej morza w Ampeleia di Sotto,…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
„Unlitro” – One litr of Ampeleia – w niezwykły sposób wyraża witalność najmłodszych winnic oraz subtelnej delikatności Ampelei. Produkowane z odmian pochodzących z basenu Morza…
100 % Alicante jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…