Wino powstaje poprzez częściową fermentację na rdzennych drożdżach całych kiści winogron. Fermentacja z maceracją trwa ponad 40 dni. Wino dojrzewa w 50% w nowych beczkach…
’Życie składa się z cykli. Dzięki każdemu się rozwijamy i stajemy się lepsi. Cyclic to wina które dojrzewają latami w butelce by rozwinąć i podkreślić…
Z wyszkolenia naukowcy, z pasji rolnicy – tak o sobie mówią założyciele winny Lagravera. Uprawiają swoje winnice z wielkim pietyzmem, szacunkiem i pokorą wobec natury…
Najmłodszych przedstawiciel serii hiszpańskich win z winnicy Bodegas Lambuena. Znajduje się niedaleko rzeki Duero w regionie Ribera. Powstaje ze szczepów Tempranillo i Merlot. Dominującym szczepem…
Kupaż Monastrell z Cabernet Sauvignon trzymany przez 3 miesiące w dębowiej beczce. W winie pojawiają się dżemowe, nalewkowe nuty z aromatami skóry, pieprzu i przede…
Klasyk z Barossa Valley. Nazwa 'The Black Craft’ nawiązuje do pracy niemieckich drukarzy (którzy wynaleźli maszynę drukarską), a to niemieccy imigranci właśnie jako pierwsi posadzili…
Producent nauczony bordoskiej szkoły uprawy i fermentacji przenosi swoją naukę na włoską winnicę. Marchijskie montepulciano ma zdecydowaną ilość tanin, ciemny głęboki kolor i potężną koncentrację.…
Szczep Malbec to ikona argentyńskiego winiarstwa. Wino wyróżnia się dużą soczystością oraz indywidualnym eleganckim stylem. Intensywny i głęboki rubinowy kolor podkreśla charakter, w nosie lekko…
Klasyk Veneto, czyli recioto robione metodą podsuszania gron (apassimento) w bardzo eleganckim wydaniu, z nietypową dla tej kategorii, delikatną słodyczą. Dojrzewało dwa lata w beczce…
Santufili to wino produkowane przez winiarnię Mocavero w Arnesano w prowincji Lecce. Gleby tu są typu gliniasto-wapiennego, a winnice uprawiane zgodnie z tradycyjną. Winogrona zbierane…