Wino powstaje w limitowanej ilości poprzez fermentację całych kiści krzewów ponad 70-letniej garnachy. Maceracja trwa około cztery tygodnie, a późniejsze dojrzewanie w 600-litrowych beczkach z…
Wino z owoców garnatxa peluda i carinyeny pochodzących z 80-110-letnich krzewów rosnących w łupkowej winnicy ponad 700 m n.p.m. Gęsty, hedonistyczne, słodki od alkoholu, beczki…
Durif to dosyć rzadki, mało znany szczep pochodzący z Doliny Rodanu, ale dzisiaj spotykany w zasadzie tylko w Nowym Świecie (w Kalifornii znany jako Petite…
Wino z gron touriga nacional rosnących w regionie Dâo, tworzone tylko w latach, kiedy owoce osiągną najwyższą jakość. Dojrzewało 22 miesiące w beczkach z francuskiego…
Winemaking: The 2013 Casa Quinta da Pellada was aged in eight-year-old French barrels for about 28 months. This wine is another of the winery’s lessons…
Wino powstało ze wspólnego przedsięwzięcia Alvaro Castro oraz Dirka Niepoorta. Nazwa jest akronimem dwóch słynnych portugalskich regionów winiarskich DOuro i DAo skąd pochodzą winogrona. Winorośle…