Winicjatywa: “czyste verdicchio (z apelacji DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico we włoskiej Marchii) pochodzące z winnicy Accadia. Angelo Accadia, winiarz, ale i malarz oraz rzeźbiarz,…
Wino pomarańczowe wytrawne Region: Mosel-Saar-Ruwer Producent: Heymann-Löwenstein Szczep: riesling Zawartość alkoholu: 12% Całkowity unikat na tle pozostałych rieslingów, które tłoczą Löwensteinowie. Dwutygodniowa maceracja na skórkach…
Produkowany z Trebbiano Toscano, biały Tïn jest również fermentowany w glinianej amforze z okresem maceracji około 6 miesięcy. Potencjał starzenia: 10 lat. Wino pomarańczowe wytrawne…
W pierwszym etapie Garnacha Blanca jest pozostawiana dłużej na krzewach aby naturalnie pozbawić ją nadmiaru wody z winogron i skoncentrować cukier. Dalej przechodzi selekcję aby…
‘Wina Gemischter Satz odznaczają się dość rozbuchanym nosem (często o aromatach kwiatów i miodu), konkretnym ciałem i jedynie subtelnie zaznaczoną nutą beczki (jeśli w ogóle). W…
The Fermentacion Lenta by Ximénez-Spinola shines in a light gold in the glass, while seducing with its magnificent bouquet. This is dominated by the aromas…
W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…