Klasyczne Chianti dojrzewające bez kontaktu z beczką: świeże, żywe, o owocowych aromatach i lekkiej budowie; w ustach owocowe, delikatnie taniczne, z rześką kwasowością i lekko…
Wino powstaje poprzez fermentację na rdzennych drożdżach wraz z maceracją skórek przez 2 miesiące. Przechodzi fermentację malolaktyczną w dużych fermentatorach z dębu slawońskiego. Dojrzewa przez…
Doskonale zbalansowane, apetyczne prosecco z aromatami cytrusów, akacji i róży. W ustach pełne energii z dobrą równowagą między wyraźnym owocem a żywą kwasowością. Idealne jako…
Niefiltrowane, musujące wino ze szczepu glera. Wino fermentuje w butelce, a następnie dojrzewa 8 miesięcy na osadzie. Nie jest klarowane ani siarkowane. Fermentacja trwa do…
Klasyk Veneto, czyli recioto robione metodą podsuszania gron (apassimento) w bardzo eleganckim wydaniu, z nietypową dla tej kategorii, delikatną słodyczą. Dojrzewało dwa lata w beczce…
Wino o pięknej, przejrzystej, rubinowej barwie i złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych i ciemnych owoców z nutą przyprawowo – korzenną. Łagodne i zrównoważone, z owocowymi…
Zazwyczaj białe wina z południowych Włoch to wina ciężkie, o dojrzałych owocach i niskiej kwasowości. Tutaj mamy ciekawą, świeżą interpretację południowych Włoch. Wino ma aromaty…