Wino o głębokiej, ciemnorubinowej barwie i zdecydowanym aromacie wiśni i leśnych owoców. W ustach średniej budowy, aromatyczne, o jedwabistej fakturze. Pasuje do potraw z czerwonego…
Produkowane według tradycyjnej metody wtórnej fermentacji podczas której dodawane są do zwykłej Valpolicelli wytłoczyny po Recioto co pozwala na koncentracje aromatów i wysłodzenie garbników. Wino…
Wino o ciemno-rubinowej barwie i złożonym aromacie z nutami likieru i suszonych owoców. W ustach pełne, łagodne, harmonijne, aromatyczne, z długim finiszem. Dobre do picia bez…
Wino charakteryzuje się głębokim rubinowym kolorem. W bukiecie przeważają aromaty świeżych i suszonych owoców oraz tytoniu. W ustach pełne, aromatyczne, z bogatym aspektem owocowym, dojrzałymi…
Tytułowe pięć gramów cukru na litr przekłada się na przyjemnie wytrawne i doskonale zrównoważone prosecco. Ręczny zbiór w winnicy Susegana. Aromat jabłek, gruszek, cytrusów i…
Różowe wino musujące z mało znanego, występującego we wschodnim Veneto szczepu raboso. W aromacie czerwone owoce (truskawki, poziomki) wchodzące w nuty kompotowe i dżemowe. W…
’Słone, prawdziwie mineralne wino, mało jednak owocowe, swoimi nutami pieprznymi i korzennymi nawiązujące do stylu naturalnego, co o tyle dziwne, że Meroni ze swymi winami…
Klasyk Veneto, czyli recioto robione metodą podsuszania gron (apassimento) w bardzo eleganckim wydaniu, z nietypową dla tej kategorii, delikatną słodyczą. Dojrzewało dwa lata w beczce…
Wino o pięknej, przejrzystej, rubinowej barwie i złożonym bukiecie z aromatami dojrzałych czerwonych i ciemnych owoców z nutą przyprawowo – korzenną. Łagodne i zrównoważone, z owocowymi…