Menu Zamknij

#skincontact 2019 – ups! we did it again!

Minął rok i nie mogliśmy się powstrzymać. Zdmuchnęliśmy kurz z komputerów, zaprosiliśmy sommelierów, wypolerowaliśmy kieliszki, ustawiliśmy salę i… daliśmy czadu!

Panel dotyczący międzynarodowej jakości obsługi sommelierskiej (prowadzenie Raimonds Tomsons 2019 3rd Best Sommelier od the World ASI)

W edycji z 2019 roku zdecydowaliśmy się postawić nie na wino per se, ale na jego serwis i profesjonalną obsługę gościa w restauracji.

Rozmawialiśmy o roli sommeliera i kelnera, ich wpływie na komfort gości i sprzedaż dań i napojów w tym wina.

Główną postacią tego wydarzenia był ówczesny trzeci najlepszy sommelier świata, pochodzący z Łotwy Raimonds Tomsons. W latach poprzednich zdobywał wielokrotnie tytuł najlepszego sommeliera Łotwy (2008, 2009, 2015), najlepszego sommeliera Europy i Afryki (2017) oraz najlepszego sommeliera krajów bałtyckich (2007, 2008, 2015).

od lewej: Raimonds Tomsons i Ewa Wieleżyńska

Po wysłuchaniu wykładu i ciekawej dyskusji z prowadzącym przyszedł czas na główną degustację tego wydarzenia. Swoje opinie o winach wydawali Kamil Wojtasiak (Mistrz Polski Sommelierów 2018), Ewa Wieleżyńska (Redaktor naczelna 'Ferment, pismo o winie') oraz Raimonds Tomsons.

Ewa Wieleżyńska
Kamil Wojtasiak
W degustacji uczestniczyli tylko zaproszeni sommelierzy i profesjonaliści branży winiarskiej.
Profesjonaliści, co nie oznacza że bez poczucia humoru 🙂

Kolejny skincontact za Nami – wytrzymacie do następnego?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *