Minął rok i nie mogliśmy się powstrzymać. Zdmuchnęliśmy kurz z komputerów, zaprosiliśmy sommelierów, wypolerowaliśmy kieliszki, ustawiliśmy salę i… daliśmy czadu!

W edycji z 2019 roku zdecydowaliśmy się postawić nie na wino per se, ale na jego serwis i profesjonalną obsługę gościa w restauracji.
Rozmawialiśmy o roli sommeliera i kelnera, ich wpływie na komfort gości i sprzedaż dań i napojów w tym wina.
Główną postacią tego wydarzenia był ówczesny trzeci najlepszy sommelier świata, pochodzący z Łotwy Raimonds Tomsons. W latach poprzednich zdobywał wielokrotnie tytuł najlepszego sommeliera Łotwy (2008, 2009, 2015), najlepszego sommeliera Europy i Afryki (2017) oraz najlepszego sommeliera krajów bałtyckich (2007, 2008, 2015).

Po wysłuchaniu wykładu i ciekawej dyskusji z prowadzącym przyszedł czas na główną degustację tego wydarzenia. Swoje opinie o winach wydawali Kamil Wojtasiak (Mistrz Polski Sommelierów 2018), Ewa Wieleżyńska (Redaktor naczelna 'Ferment, pismo o winie’) oraz Raimonds Tomsons.





Kolejny skincontact za Nami – wytrzymacie do następnego?