Wino powstaje poprzez częściową fermentację na rdzennych drożdżach całych kiści winogron. Fermentacja z maceracją trwa ponad 40 dni. Wino dojrzewa w 50% w nowych beczkach…
W pierwszym etapie Garnacha Blanca jest pozostawiana dłużej na krzewach aby naturalnie pozbawić ją nadmiaru wody z winogron i skoncentrować cukier. Dalej przechodzi selekcję aby…
Kupaż Monastrell z Cabernet Sauvignon trzymany przez 3 miesiące w dębowiej beczce. W winie pojawiają się dżemowe, nalewkowe nuty z aromatami skóry, pieprzu i przede…
Obecny właściciel, Gilles Crochet, to winiarz w kolejnym pokoleniu, kontynuujący tradycje między innymi Luciena Picard, który był jednym z pierwszych producentów butelkujących wina w apelacji…
Doskonale zbalansowane, apetyczne prosecco z aromatami cytrusów, akacji i róży. W ustach pełne energii z dobrą równowagą między wyraźnym owocem a żywą kwasowością. Idealne jako…
Niefiltrowane, musujące wino ze szczepu glera. Wino fermentuje w butelce, a następnie dojrzewa 8 miesięcy na osadzie. Nie jest klarowane ani siarkowane. Fermentacja trwa do…