W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…
Kepos to greckie słowo oznaczające ogród. Powstaje ono z trzech odmian: Alicante Nero (Grenache), Mourveder, Carignano. Z winnic położonych najbliżej morza w Ampeleia di Sotto,…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
„Unlitro” – One litr of Ampeleia – w niezwykły sposób wyraża witalność najmłodszych winnic oraz subtelnej delikatności Ampelei. Produkowane z odmian pochodzących z basenu Morza…
100 % Alicante jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…