Wino fermentowało w zbiornikach ze stali nierdzewnej a następnie dojrzewało 12 miesięcy w dębowych beczkach (dąb francuski). Atrakcyjne i eleganckie wino o intensywnym aromacie dojrzałych…
Kupaż odmian Touriga national i Tinta Roriz (Portugalska nazwa dla Tempranillo). Wino dojrzewało przez 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego. Charakteryzuje się intensywnym bukietem…
W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
„Unlitro” – One litr of Ampeleia – w niezwykły sposób wyraża witalność najmłodszych winnic oraz subtelnej delikatności Ampelei. Produkowane z odmian pochodzących z basenu Morza…
Wino musujące wytwarzane metodą tradycyjną z białych winogron, typowych dla portugalskiej Bairrady, takich jak Bical, Maria gomes i Cercial. Zbiór rozpoczyna się już w sierpniu,…
„Carat” to cuvee złożone z trzech odmian typowych dla regionu. Wino charakteryzuje się słomkową barwą i delikatnym aromatem jasnych owoców z nutą migdałową. W smaku…
Pinot Nero to „oczko w głowie” właściciela posiadłości Fulvio Bressana. Produkowane z najwyższą starannością stanowi wizytówkę wytwórni. Pinot Nero 2006 to wino o zniewalającym bukiecie…
Produkowane według tradycyjnej metody wtórnej fermentacji podczas której dodawane są do zwykłej Valpolicelli wytłoczyny po Recioto co pozwala na koncentracje aromatów i wysłodzenie garbników. Wino…
Cantine Risveglio znajduje się na wzgórzach Apulii, w miejscowości Brindisi. Spokojne wiatry latem i łagodne zimy zapewniają regionowi doskonały mikroklimat do uprawy wina. Primitivo od…