Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Nereo 1997 to bez wątpienia jedno z naszych ulubionych win. Unikat, Bressan wypuścił to wino tylko w butelkach magnum, wyprodukowanie z lokalnego szczepu Pignol. Jest…
„San Nicolo” czyli winnica, która zajmuje powierzchnię około pół hektara. Winorośle rosną po stronie wypalonego krateru, który ma 12 000 lat. Podobnie jak Outis Rosso,…
Połączenie szczepów międzynarodowych – cabernet sauvignon i merlot – z dodatkiem cenionego, typowego dla wschodniej Sycylii, frappato. Złożony aromat dojrzałych wiśni, jeżyn i czarnych oliwek.…
Poiema to biodynamiczne stuprocentowe Marzemino. Najbardziej eleganckie wcielenie tego lokalnego szczepu jakie znamy. To wyjątkowe czerwone wino wykonane przez prawdziwego rzemieślnika jakim jest Eugenio Rosi.…
Wino o rubinowym kolorze i złożonym, intensywnym bukiecie z nutami dojrzałych ciemnych owoców, czekolady i tytoniu. W ustach aromatyczne, strukturalne, z długim finiszem. Winnica położona…
Wino o rubinowej barwie z granatowymi refleksami. Bukiet pełny, złożony, z nutami owoców, kwiatów i perfum. W ustach strukturalne, pełne, bogate aromatycznie, z długim finiszem.…
Wino o ciemnozłotym kolorze, w aromacie eksponowane są przede wszystkim nuty jasnych owoców i kwiatów. Bogate aromatycznie, w ustach ukazuje przede wszystkim pełną owocowość, wspartą…
Ribolla Gialla to wino o pomarańczowo – złotym kolorze i ekscytującym aromacie dojrzałych egzotycznych owoców, jabłek i ziół. Soczyste, wyraźnie taniczne, przy tym jedwabiste i…