Fattoria MORETTO Organic (Certyfikat ICEA) Należy do małych rodzinnych winiarni, gdzie osobiście sprawuje się nadzór nad każdym etapem produkcji wina. Łączna powierzchnia winnic wynosi 18 hektarów. Początki winnicy sięgają…
Feudo Montoni produkuje najwyższej jakości wina od 1469 roku. Obecnie jest zarządzane przez Fabio Sireci. Feudo Montoni to w 100% certyfikowany organiczny producent, który produkuje…
Producent biodynamiczny, biologiczny, naturalny i ekologiczny od kilkunastu lat. 95% upraw to Pinot Noir. Jego podstawowy szampan to 100% Pinot Noir. Blanc de Noirs oznacza…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…