Wytrawna Franciacorta w kupaż której wchodzi 85% Chardonnay i 15% Pinot Noir. Dojrzewa 30 miesięcy na osadzie. Jej porywająca paleta zapachowa rozciąga się od białych…
Adi Badenhorst lubi eksperymentować starając się stworzyć wizje win z jak najmniejszą interwencją podczas procesu powstawania. Jego uwielbienie to szczepy Cinsault i Grenache, tu widzi…
„Yuman, to biodynamiczny szampan wytwarzany z winogron, pochodzących z winnic 1er Cru w Vrigny w Montagne de Reims. Pierwsza fermentacja alkoholowa i fermentacja malolaktyczna odbywa…
Tradycyjna dla Hiszpanii biała odmiana charakteryzująca się aromatami białych kwiatów, gruszek i grapefruita. W ustach jest chrupkie, rześkie, z nutami jabłek, trawy i cytrusów. Zdecydowanie…
„To białe wino z charakterem jest dziełem Paula, najstarszego syna Catherine i Pierre Breton. Powstaje w Vouvray, w niewielkim siedlisku Pierre Rousses, nazwanym tak od…