Wino czerwone wytrawne Region: Etna Producent: Passopisciaro Szczep: nerello mascalese Zawartość alkoholu: 13% Winicjatywa: “Wino z sektora Chiappemacine w północno-zachodniej części Etny. W zapachu prawdziwki,…
Fleury to niewielka, rodzinna posiadłość o długiej winiarskiej tradycji. Winnice uprawiane są od lat 90-tych XVIII wieku, a pierwsze wina musujące produkowane metodą szampańską wytworzono…
Oceny i recenzje tego wina są tak znamienne, że pozwolimy je sobie przytoczyć: 2016 Rene Rostaing “Ampodium” Côte-Rôtie 94 points Wine Spectator This is very…
Uprawa z wykorzystaniem metod ekologicznych Uprawiane szczepy winorośli: Białe: • riesling Oceny: Schieferterrassen VDP. Grosse Lage 2018: James Suckling – 95/100, Stuart Pigott – 95/100,…
Aromat dojrzałych owoców, porzeczek, akacji i miodu. W smaku soczyście owocowy, z nutami gruszki William’s, kwiatu limonki i suszonych owoców. Finisz jest długi i intensywny.