Domaine Yves Cuilleron to rodzinna posiadłość winiarska założona w roku 1920. Od roku 1987 kieruje nią Yves Cuilleron, winiarz w trzecim pokoleniu, wnuk założyciela firmy.…
W 2013 Ampeleia rozpoczęła nasadzenia lokalnej odmiany Trebbiano Toscano, pomiędzy Ampeleia di Mezzo i Ampeleia di Sopra (300-600m n.p.m o zróżnicowanym składzie gleby). Winnice obsadzono…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
To niewielka posiadłość zlokalizowana w piemonckiej wiosce Verduno. Została założona przez Giovanniego Batistę Burlotto, któremu w uznaniu zasług na polu popularyzacji w świecie win z…
To niewielka posiadłość zlokalizowana w piemonckiej wiosce Verduno. Została założona przez Giovanniego Batistę Burlotto, któremu w uznaniu zasług na polu popularyzacji w świecie win z…
Produkowane według tradycyjnej metody wtórnej fermentacji podczas której dodawane są do zwykłej Valpolicelli wytłoczyny po Recioto co pozwala na koncentracje aromatów i wysłodzenie garbników. Wino…