Barolo Coste di Rose 2018 Wino czerwone wytrawne Region: Piemont Producent: Azienda Agricola G. D. Vajra Szczep: nebbiolo Zawartość alkoholu: 14,5% Nota degustacyjna: Ekspresyjne…
Oceny i recenzje tego wina są tak znamienne, że pozwolimy je sobie przytoczyć: 2016 Rene Rostaing “Ampodium” Côte-Rôtie 94 points Wine Spectator This is very…
To niewielka posiadłość zlokalizowana w piemonckiej wiosce Verduno. Została założona przez Giovanniego Batistę Burlotto, któremu w uznaniu zasług na polu popularyzacji w świecie win z…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
Wino wytworzone z wyselekcjonowanych gron pochodzących z winnicy Ravera w apelacji Barolo. Wytworzone tradycyjną techniką, z długa maceracją. Dojrzewało 42 miesiące w dużych dębowych beczkach.…
Wino z owoców garnatxa peluda i carinyeny pochodzących z 80-110-letnich krzewów rosnących w łupkowej winnicy ponad 700 m n.p.m. Gęsty, hedonistyczne, słodki od alkoholu, beczki…
Bardzo dobry przykład topowych Australijskich Syrah. Ciemne, dojrzałe wiśnie, vanilia i tytoń to jego główne cechy aromatyczne. Pomimo wieku wino nadal bardzo strukturalne.
Wino od Martino Manettiego, pod nazwą Montevertine to nic innego jak Chianti Reserva. Dojrzewa przez 24 miesiące w dużych beczkach z dębu slawońskiego. Charakteryzuje się…