Chianti Classico Montesecondo reprezentuje terytorialną ekspresję trzech rodzimych winorośli; sangiovese, canaiolo i colorino, które są zbierane podczas żniw. Starzenie, częściowo w średniej wielkości beczkach, a…
Nazwa wina: Vino Rosso 2020 Odmiana winogron: 100% Montepulciano d’Abruzzo Rocznik: 2020 Alkohol: 12,5% Gleba: glina i wapień Metoda uprawy: Metoda biodynamiczna Rodzaj treningu winorośli:…
Czerwone wino powstające z kupażu szczepów Grenache (65%), Syrah (30%) oraz Cabernet Sauvignon (5%). Winogrona są pre-macerowane przez okres 4 dni, a następnie poddawane fermentacji…
100% Cabernet Franc jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
100 % Alicante jest częścią projektu „Monovarietali”, w ramach którego Ampeleia wyróżnia pojedyncze odmiany i pojedyncze winnice. Elisabetta Foradori dzięki swojemu doświadczeniu oraz obserwacji, lepiej…
Ampeleia jest topowym winem posiadłości, które idealnie pokazuje pochodzenie i ewolucję winnicy. Do 2014 roku był to głównie Cabernet Franc z niewielką porcją Sangiovese. Od…
Ampeleia Costa Toscana 2017 Wino czerwone wytrawne Region: Toskania Producent: Ampeleia Szczep: cabernet franc Zawartość alkoholu: 12,5% Nota degustacyjna: To flagowe wino w portfolio Ampelei.…
Calderara Sottana to nazwa bardzo szczególnego „cru” lub „contrady”, jak mówią tutaj na Etnie, z charakterystycznymi kamienistymi glebami (czarny pumeks wulkaniczny) i niektórymi z najwyższych…