To niewielka posiadłość zlokalizowana w piemonckiej wiosce Verduno. Została założona przez Giovanniego Batistę Burlotto, któremu w uznaniu zasług na polu popularyzacji w świecie win z…
To niewielka posiadłość zlokalizowana w piemonckiej wiosce Verduno. Została założona przez Giovanniego Batistę Burlotto, któremu w uznaniu zasług na polu popularyzacji w świecie win z…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
Wino wytworzone z wyselekcjonowanych gron pochodzących z winnicy Ravera w apelacji Barolo. Wytworzone tradycyjną techniką, z długa maceracją. Dojrzewało 42 miesiące w dużych dębowych beczkach.…
Mocno aromatyczny szczep, atakujący często różanym olejkiem i owocami liczi. Dzięki wysoko położonej winnicy, pozwolił uzyskać efekt nieco inny niż w Alzacji. Aromaty są delikatniejsze…
‘Trockenbeerenauslese od Tementa, jednej z gwiazd regionu, to szczyt ekspresji słodkiego sauvignon, fenomenalnie skoncentrowane wino, jak pod mikroskopem pokazujące typowe zapachy tej odmiany – grejpfrut,…
Białe wytrawne wino ze szczepu Chardonnay, pochodzi z Australii, z regionu Tasmania. Wino ma piękny złoczisty kolor, delikatne aromaty zielonego jabłka i melona. W smaku…
Pinot Grigio od tego niewielkiego producenta, to jedna z najlepszych interpretacji szczepu w regionie. 20% wina fermentowane jest w dębowych beczkach, co pozwoliło na złagodzenie…
Wino od Martino Manettiego, pod nazwą Montevertine to nic innego jak Chianti Reserva. Dojrzewa przez 24 miesiące w dużych beczkach z dębu slawońskiego. Charakteryzuje się…