Młoda i świeża ekspresja Verdicchio z selekcji win Accadia. Mimo tego jest podręcznikową wersją wina z tej odmiany od czołowego producenta z regionu. Powstaje z…
‘Wina Gemischter Satz odznaczają się dość rozbuchanym nosem (często o aromatach kwiatów i miodu), konkretnym ciałem i jedynie subtelnie zaznaczoną nutą beczki (jeśli w ogóle). W…
Wino o cytrusowych aromatach z nutami kwiatów, nagietka i imbiru. Pikantne z długim finiszem i mineralnością. Bogate, skoncentrowane wino. W winnicach nie stosuje się mechanicznej…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
Wino wytworzone z wyselekcjonowanych gron pochodzących z winnicy Ravera w apelacji Barolo. Wytworzone tradycyjną techniką, z długa maceracją. Dojrzewało 42 miesiące w dużych dębowych beczkach.…
Winnica w dolinie Csillagvölgy. Frank uchodzi za najlepiej udający się szczep w Villány. Nie bez powodu. Trudno tu mówić o odcieniach czerwieni; w zasadzie to…
Szczep Sylvaner to pochodząca ze środkowej części europy krzyżówka spokrewniona z Traminerem. Jego paleta aromatyczna niesie ze sobą woń białych i żółtych owoców, jak brzoskwinia…
Oszałamiające Albariño od Alberto Nanclaresa. Grona z pojedynczej winnicy w Adina w Sanxenxo, dorastały na podłożu granitowym, różniącym się rodzajem skały od innych parceli w…
The Fermentacion Lenta by Ximénez-Spinola shines in a light gold in the glass, while seducing with its magnificent bouquet. This is dominated by the aromas…
Czerwone wino powstające z kupażu szczepów Grenache (65%), Syrah (30%) oraz Cabernet Sauvignon (5%). Winogrona są pre-macerowane przez okres 4 dni, a następnie poddawane fermentacji…