‘Wina Gemischter Satz odznaczają się dość rozbuchanym nosem (często o aromatach kwiatów i miodu), konkretnym ciałem i jedynie subtelnie zaznaczoną nutą beczki (jeśli w ogóle). W…
Wino o cytrusowych aromatach z nutami kwiatów, nagietka i imbiru. Pikantne z długim finiszem i mineralnością. Bogate, skoncentrowane wino. W winnicach nie stosuje się mechanicznej…
Czyste nebbiolo pochodzące z 20-25letnich krzewów. Wino było macerowane przez 12 dni, następnie dojrzewało przez rok w dużych beczkach. Wino o wysokiej koncentracji i mocnym…
‘Trockenbeerenauslese od Tementa, jednej z gwiazd regionu, to szczyt ekspresji słodkiego sauvignon, fenomenalnie skoncentrowane wino, jak pod mikroskopem pokazujące typowe zapachy tej odmiany – grejpfrut,…
Winnica w dolinie Csillagvölgy. Frank uchodzi za najlepiej udający się szczep w Villány. Nie bez powodu. Trudno tu mówić o odcieniach czerwieni; w zasadzie to…
Oszałamiające Albariño od Alberto Nanclaresa. Grona z pojedynczej winnicy w Adina w Sanxenxo, dorastały na podłożu granitowym, różniącym się rodzajem skały od innych parceli w…
Czerwone wino powstające z kupażu szczepów Grenache (65%), Syrah (30%) oraz Cabernet Sauvignon (5%). Winogrona są pre-macerowane przez okres 4 dni, a następnie poddawane fermentacji…
Lekkie, czerwone wino o aromatach wiśni, porzeczek i żurawiny. Dobrze zbalansowane o średniej kwasowości i lekkie, gładkiej taninie. Producent informuje nas o minimalnej ingerencji w…
Wino o świeżym aromacie cytrusów i jasnych owoców z mineralnym akcentem. Rześkie, przyjemnie kwasowe, z dobrą koncentracją i długim aromatycznym finiszem. Obecny właściciel, GillesCrochet, to…